Arhiva vesti
                   

MINISTARSTVO KULTURE PODRŽALO VEĆINU MEDIJA U JUŽNOJ SRBIJI

12. Mart 2014.

Većina medija u Pčinjskom okrugu dobila je sredstva za finansiranje projekata iz oblasti informisanja.

Na konkursu koji je Ministarstvo kulture raspisalo krajem prošle godine javile su se sve medijske kuće i organizacije sa juga Srbije, a sa raznim projektima koji se uglavnom tiču izveštavanja na jezicima manjina ili informisanja osoba sa invaliditetom.

Od značajnijih medija, OK Radiju je odobren projekat „Kultura, šansa juga Srbije“ vredan oko 400.000 dinara, a nedeljniku „Vranjske“  skoro 576.000 dinara za realizaciju projekta „Živeti zajedno“.

Radio televizija „Ritam“ iz Vranjske Banje dobiće ukupno 526.000 dinara za dva projekta, „Živi zdrav život-život bez droge i alkohola“ i „Dnevnik na romskom jeziku“.

Bujanovački nedeljnik „Novi srpski venac“ dobio je 240.000 za projekat „Informisanje građana srpske, albanske i romske zajednice u Pčinjskom okrugu“.

Radiju „Ema“ iz Bujanovca odobrena su sredstva u iznosu od 480.000 dinara za dva projekta, „Glas mladih“ i „Životi koji se ne vide“.

Za Bujanovac  su odobrena sredstva i za realizaciju projekata Centra za demokratiju i edukaciju „Dolina“, udruženja „Atraktivne vizije“, albanskog kulturnog društva „Perspektiva“ i Romskog humanitarnog centra, u ukupnom iznosu od 1.416.000 dinara.

Jedini medij iz Pčinjskog okruga kome na ovom konkursu  nisu  odobrena sredstva je RTV Vranje. 

Inače, na ovom konkursu Ministarstvo je za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti informisanja izdvojilo skoro 91.000.000 dinara.

Rok za realizaciju svih odobrenih projekata je decembar 2014. godine.

Izvor: OK Radio i Koordinaciono telo