Arhiva vesti
                   

MINISTARKA KALANOVIĆ U POSETI JUŽNOJ SRBIJI

5. Novembar 2012.

Izvor: Dnevnik / Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Verica Kalanović je prošlog petka posetila Bujanovac i izjavila da je Vlada spremna da se suoči sa brojnim problemima kao i da prepoznaje značaj uspostavljanja poverenja sa albanskom manjinom. Ministarka Kalanović je, takođe, učestvovala na dvodnevnom  skupu  “Bujanovačka agora”, koji  je organizovao Centar za regionalizam, a finansirao USAID kroz Institut za održive zajednice (ISC).

Govoreći na skupu “Bujanovačka agora”, Ministarka Kalanović je najavila skori završetak deonice autoputa koja prolazi pored Bujanovca.

”Koridor 10 je razvojna šansa multietničke sredine kao što je Bujanovac. U svetu je mapa puteva istovremeno i mapa razvoja. Bujanovac i ovaj kraj svoj ekonomski izlaz moraju pronaći u Koridoru 10, u većem broju zaposlenih, jer će budući autoput ovde dovesti nove investitore i nova radna mesta”, rekla je Kalanović.

Očekuje se da će nova radna mesta doprineti normalizaciji međuetničkih odnosa, kao i da će ekonomski razvoj prekinuti sadašnju praksu po kojoj, pre svega mladi, tim istim putem odlaze iz Bujanovca.