Arhiva vesti
                   

MINISTAR ZA VANREDNE SITUACIJE VELIMIR ILIĆ POSETIO PČINjSKI OKRUG I POPLAVLjENA MESTA

26. Januar 2015.

Vranje - Prilikom obilaska brane „Prvonek“, Ilić je kazao da je najteža situacija u Vladičinom Hanu, gde su proradila klizišta i gde je veliki broj kuća ugrožen.
Ministar je obećao i pomoć države u saniranju štete nastale izlivanjem reka i potoka.

„Mogu da kažem da sam iz onoga što sam video tokom obilaska Pčinjskog okruga zaključio da su oštećenja putne infrastrukture velika. Ima velike štete i na mostovima i privatnim objektima u celom okrugu. Daleko najkritičnije je u Vladičinom Hanu gde su se pojavila klizišta za čiju sanaciju će trebati mnogo napora i sredstava. Takođe, put koji iz Vranjske Banje vodi do brane je u očajnom stanju“, rekao je Ilić.

On je dodao da će Ministarstvo za vanredne situacije u narednom periodu raditi preventivno kako do ovakvih situacija ne bi dolazilo prilikom većih padavina i topljenja snega.

„Ovako nešto ne sme da se čeka, već treba sve uraditi kako do izlivanja reka i pritoka ne bi dolazilo. Dakle, prevencija je vrlo važna i ona mnogo manje košta od štete koja nastane prilikom ovakvih situacija. Ja ću sačiniti izveštaj Vladi i učiniću sve da država pomogne jugu Srbije u saniranju posledica od poplava“, kazao je Ilić.

On je pre obilaska brane „Prvonek“ održao sastanak sa gradonačelnikom Vranja, načelnikom Pčinjskog okruga i predsednicom gradske opštine Vranjska Banja.

Takođe, Ilić je prisustvovao i sednici gradskog Štaba za vanredne situacije na kojoj je ocenjeno da je celokupna situacija sa poplavama u Pčinjskom okrugu pod kontrolom.

Izvor: OK Radio i Koordinaciono telo