Arhiva vesti
                   

MINISTAR STEFANOVIĆ: POVEĆATI BROJ ALBANACA U POLICIJI

17. Oktobar 2016.

Bujanovac – „Rad policije u bujanovačkoj opštini u poslednjoj godini dana bio je uspešan. Sva četiri krivična dela su rasvetljena”, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović po završetku obilaska Policijske stanice Bujanovac.

„Sa predstavnicima PU Vranje, PS Bujanovac i lokalne samouprave razgovarali smo o tome šta možemo zajednički da radimo na opštoj bezbednosti. Najvažnije je da građani, bez obzira na nacionalnost, podjednako imaju poverenje u policiju, kao i jedni u druge. To nije moguće da uradimo preko noći, ali je za očekivati da napravimo pozitivne korake za izvestan vremenski period, ako budemo radili na tome”, izjavio je ministar Stefanović.

On je rekao da je na sastanku u PS Bujanovac bilo reči i o rasvetljavanju razbojničkih pljački „koje su se desile u jednom naselju“.

“Hoćemo da pokažemo da brinemo o svima. Građani treba da policajce gledaju kao dobre i čestite ljude koji su spremni da pomognu svima, ne da policajce gledamo po nacionalnosti. Razgovarali smo i po potrebi poboljšanja multietničkog sastava policije, odnosno o povećanom učešću Albanaca u njoj”, kazao je ministar.

Stefanović je podsetio da je tokom razgovora bilo reči i o migrantskoj krizi, kao i o obezbeđivanju i postavljanju bezbednosnih kamera u gradu.

„Tu očekujemo i pomoć lokalne samouprave”, zaključio je ministar na kraju posete Bujanovcu.

Izvor: Politika, Bujanovačke i Koordinaciono telo