Arhiva vesti
                   

MINISTAR ODBRANE U PREŠEVU SA ARIFIJEM

18. Oktobar 2016.

Preševo - Ministar odbrane Zoran Đorđević rekao je u Preševu da težak posao očekuje tu  opštinu  u narednom periodu i dodao da se to naročito odnosi na uspešni fiskalni završetak godine.

On je, tokom razgovora sa predsednikom te opštine Šćiprimom Arifijem, dodao da opština Preševo u 2017. godini može da očekuje pomoć Vlade  Srbije.

Đorđević je istakao da će Ministarstvo odbrane  pomoći građanima Preševa i okolnih sela izgradnjom i održavanjem puteva.

„Želimo da i na druge načine olakšamo i poboljšamo život žiteljima opštine Preševo”, rekao je Đorđević i dodao da je „ostalo da se vidi šta to može VS da pomogne”.

„Sigurno je  da smo voljni da pomognemo i da to bude naš doprinos poboljšanju odnosa i razvoju Peševa, jer je to vrlo bitno za ovaj deo Srbije. Zajedničkim snagamo možemo mnogo da učinimo, što će se i pokazati u narednom periodu”, rekao je Đorđević na sastanku kome su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i komandant 4. Brigade, brigadni general Zoran Lubura.

Arifi je rekao da je to novi pristup, koji će omogućiti partnerstvo u budućnosti.

„Razgovarali smo o trenutnoj situaciji u opštini i saradnji sa Vojskom Srbije. Mislim da i ministar odbrane i ja imamo iste poglede o budućnosti i o načinu kako možemo da živimo zajedno, što je posebno važno u ovo vreme različitih kriza. Mi sada u Preševu imamo novu situaciju koja se odnosi na sve građane preševske opštine, i Albance i Srbe”, rekao je Arifi.

Izvor: Jugpres i Koordinaciono telo