Arhiva vesti
                   

MINISTAR MARTINOVIĆ DODELIO ŠKOLSKI PRIBOR ĐACIMA PRVACIMA U OPŠTINI PREŠEVO

30. Avgust 2023.

Preševo – Ministar državne uprave i lokalne samouprave i predsednik  Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Aleksandar Martinović posetio je danas osnovne škole u Preševu kako bi đacima prvacima dodelio školski pribor i rančeve pred početak nove školske godine.

Ministar Martinović je u opštini Preševo posetio osnovne škole “Vuk Karađić” i “Abdulah Krašnica” kojom prilikom je naglasio važnost podrške obrazovanju i unapređenju kvaliteta obrazovanja i razvoja mladih generacija.

Dodela školskog pribora ne predstavlja samo materijalnu podršku roditeljima već ova aktivnost šalje snažnu poruku da država vodi brigu o budućnosti svoje dece nastojeći da im pruži što bolje uslove za učenje.

Ministar Martinović je nakon održane svečanosti poželeo deci srećan početak školovanja sa željom da budu dobri đaci i postanu dobri ljudi.

Služba Koordinacinog tela već 12 godina obezbeđuje za sve prvake iz tri opštine besplatan školski pribor i rančeve. Za školsku 2023/2024. godinu Služba Koordinacionog tela izdvojila je 3.500.000,00 dinara za ovu namenu, i to za opštinu Bujanovac 1.659.089,00 dinara,  za opštinu Preševo 1.522.725,00 dinara i opštinu Medveđa 318.181,00 dinara opredeljenih sredstava za realizaciju javne nabavke za školski pribor. Ove godine u prvi razred kreće 335 učenika iz Preševa, iz Bujanovca 365 a u opštini Medveđa u prvi razred krenuće 70 đaka.

“Služba Koordinacionog tela će i u buduće nastojati da pomaže deci i mladima u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa”, poručio je Martinović.

Ministar Martinović je posetu školama završio podelom laptopova kao podrška digitalizaciji u izvođenju nastave.

Svečanosti povodom dodele školskog pribora i rančeva prisustvovali su i v.d. direktora Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovas i Medveđa Nenad Mitrović, v.d. zamenice direktora Službe Koordinacionog tela Jelena Čolić, v.d. pomoćnice direktora Službe Koordinacionog tela Jelena Jakšić i predstavnici lokalne samouprave opštine Preševo.

Izvor: Služba Koordinacionog tela