Arhiva vesti
                   

MINISTAR ALEKSANDAR MARTINOVIĆ I NENAD MITROVIĆ DODELILI STIPENDIJAMA SREDNjOŠKOLCIMA U MEDVEĐI

6. Decembar 2023.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa dr Aleksandar Martinović i v.d. direktora Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Nenad Mitrović posetili su danas opštinu Medveđa. Tokom posete, Martinović i Mitrović su razgovarali sa predsednikom Privremenog organa opštine Medveđa Draganom Kulićem i drugim predstavnicima lokalne samouprave o trenutnom stanju na terenu.

Nakon sastanka, ministar Martinović i v.d. direktora Službe Koordinacionog tela Mitrović imali su čast da dodele ugovore o stipendijama za 55 srednjoškolaca iz opštine Medveđa, finansiranih iz budžeta Službe Koordinacionog tela u ukupnom iznosu od 1.320.000,00 dinara.

Prilikom dodele stipendija, ministar Martinović je istakao važnost ulaganja u obrazovanje kao ključnog faktora za održivi razvoj zajednice.

„Dodelom stipendija, Vlada Republike Srbije i Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa iskazuju predanost podršci mladima u ostvarivanju njihovog  potencijala i stvaranju uslova za njihovo obrazovanje i profesionalni razvoj. Ulaganje u mlade je najsigurnija investicija koja se uvek isplati“, rekao je Martinović.

Dodeli ugovora su prisustvovali i predsednik Privremenog organa opštine Medveđa Dragan Kulić i načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić.

V.d. direktora Službe Kordinacionog tela Nenad Mitrović se zahvalio predstavnicima opštine Medveđa na saradnji i njihovom angažovanju u sprovođenju svih projekata od značaja za građane opštine Medveđa. „Ova poseta ima za cilj jačanje veza između državnih institucija i lokalne zajednice, naglašavajući značaj zajedničkog rada kao ključa uspeha u izgradnji održive i prosperitetne zajednice“, rekao je Mitrović.

Prilikom posete opštini Medveđa, ministar Martinović je sa Mitrovićem i Kulićem obišao i novoasfaltiranu deonicu puta Maćedonce – Retkocer, čiju rekonstrukciju je finansirala Služba Koordinacionog tela u iznosu od 7,5 miliona dinara. 

„Rekonstrukcija i izgradnja puteva su deo šire strategije jačanja infrastrukture u ruralnim područjima, s ciljem poboljšanja kvaliteta života građana i podrške ekonomskom razvoju“, izjavio je Martinović.

Izvor: Služba Koordinacionog tela