Arhiva vesti
                   

MILIČKOVIĆ: REGISTROVANO 58 NEDOZVOLjENIH PRELAZAKA GRANICE I KRIJUMČARENjA LjUDI

19. Oktobar 2016.

Vranje, Preševo - Državni sekretar u MUP-u Republike Srbije Milisav Miličković je u razgovoru sa rukovodstvom Policijske uprave u Vranju i gradonačelnikom tog grada dr Slobodanom Milenkovićem rekao da je bezbednost u sedam opština Pčinjskog okruga ove godine stabilna.

Visoki policijski funkcioner naglasio je da je na području koje pokrivaju pripadnici Policijske uprave u Vranju smanjen broj krivičnih dela i prekršaja u oblasti javnog reda i mira, a nije bilo ni međunacionalnih sukoba i incidenata. Od januara do oktobra ove godine, broj krivičnih dela manji je za 109 u poređenju sa lanjskim periodom. Rasvetljeno je 85,7 odsto razbojništava, a od 28 ukradenih vozila pronađeno je 26.

Na jugu Srbije nema nerasvetljenih ubistava. Policija i carinici su ove godine zaplenili cigarete, duvan i naftu u vrednosti od 2,5 miliona dinara.

„Veoma je važno da građani imaju poverenjeu policiju. Poverenje jača svakodnevnim radom policije u zajednici,saradnjom sa lokalnom samoupravom i drugim institucijama“,rekao jeMiličković.

Državni sekretar je sa načelnikom Policijske uprave u Vranju Milenkom Božovićem posetio Regionalni centar granične policije na granici sa Makedonijom, kao i Stanicu granične policije u Preševu.

„Srbija je bezbedna i sigurna zemlja. Veliki doprinos tome daju upravo policajci koji danonoćno rade vrlo složen i odgovoran posao. Visok stepen profesionalnosti policajci su pokazali od početka migrantske krize, kako u pristupu prema migrantima, tako i u obezbeđenju svih uslova da se građani osećaju sigurno“, istakao je Miličković.

Državni sekretar u MUP-u Srbije izneo je podatak da je tokom devet meseci policija u saradnji sa drugim bezbednosnim službama otkrila 58 krivičnih dela nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi. Procesuirano je 97 počinilaca. Rečeno je da je na graničnoim prelazu Preševo ove godine kontrolisano 5.773.806 putnika, za 900.000 više nego lani. Državni sekretar Milisav Miličković posetio je i stacionarnu patrolu na Maminskom brdu,koja koristi specijalno vozilo za nadzor i kontrolu državne granice.

Izvor: Blic i Koordinaciono telo