Arhiva vesti
                   

MEDVEĐA U RITMU EVROPE

31. Mart 2014.

Medveđa - Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković i predstavnik organizacije „Srbija u ritmu Evrope“ Igor Karadarević potpisali su sporazum o učešću dece iz te opštine u ovoj velikoj kulturnoj manifestaciji.

U narednim mesecima će deca iz  predškolskih ustanova u Medveđi, kao i ona iz osnovnih i srednjih škola, uvežbavati svoje igračko- pevačke tačke za veliki zajednički nastup u Šapcu, a planirano je da ambasador Finske u Srbiji  bude pokrovitelj ove opštine.

Drašković je izjavio da postoji više razloga zašto je ova opština odlučila da se pridruži spomenutoj manigestaciji, u kojoj već učestvuje dvadeset pet gradova i opština u Srbiji.

„Prvi motiv je to što će deca iz Medveđe učesvovati u manifestaciji koja će im omogućiti da pokažu svoje talente, ali i da obiđu ceo svet. Drugi motiv za naše učešće je to što će se naša deca, putem razmene, družiti  sa drugom decom iz Evropske unije.Na taj način  će videti kako žive drugi ljudi “, rekao je Drašković.

On je takođe rekao da je važno i to što će Medveđa od organizacije „Srbija u ritmu Evrope” dobiti  kulturni centar, koji će kansije moći da se koristi za sve kulturne manifestacije i sva kulturno-umetnička društva sa područja opštine Medveđa”.

„Pored toga, radićemo zajedno i u oblasti ekonomije. Eksperti ove orgnaizacije će zajedno sa našon Kancelarijom za ekonomski razvoj  raditi projekte, koje ćemo ponuditi evropskim zemljama, pre svega zemlji koja će biti naš partner, a to je Finska”, dodao je Drašković.

„Sjajno je da će se deca radovati, igrati i pevati sa svojim vršnjacima,  a to će sigurno pozitivno uticati i na odrasle”, rekao je Drašković.

Igor Karadarević je rekao da ta organizacija radi u opštinama sa kojima imaju veoma lepu sardanju, kakvu očekuje i u Medveđi, kao i da se manifestacija finansira iz fondova Evropske unije i od sponzora .

On je dodao da u  manifestaciji aktivno učestvuju i ambasadori zemalja Evropke Unije, koji obilaze opštine i podržavaju ovu ideju.

„Finski ambasador je pre 7-8 meseci boravio u opštini Ljubovija,a  mi smo ove godine odlučili da ga pozovemo u opštinu Medveđa. Turski ambasador , austrijski ambasador i ambasadorka Kipra  su takođe veoma aktivni u tom pogledu”, rekao je Karadarević.

Deca će nastupati u četiri kategorije, koje uključuju horsko i solo pevanje, folklor i moderni ples.

Potpisivanju sporazuma su prisustvovali i predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa i predsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliju, koji su izrazili zainteresovanost da se i deca iz te dve opštine uključe u ovu manifestaciju.

Izvor: Jugpres i Koordinaciono telo