Arhiva vesti
                   

MEDVEĐA: ARSIĆ POSETIO STUDENTE, LEPA VEST I ZA POMOĆNE RADNIKE

8. Decembar 2015.

Medveđa - Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić je prvog radnog dana Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Medveđi posetio studente i profesore.

Studenti i profesori ovih fakulteta su imali priliku da porazgovaraju sa predsednikom Arsićem, iznesu svoje probleme kao i predloge kako bi ovi fakulteti mogli nesmetano da funkcionišu u budućnosti.

 „Fakulteti nastavljaju sa radom, pošto je strateški cilj naše opštine da se zadrže mladi i da se spreči migracija stanovništva”,  rekao je Arsić.

Predsednik opštine Medveđa posetio je i OŠ „Gornja Jablanica” gde je razgovarao sa direktorkom ove škole Slavicom Đonić.

I ova poseta je imala za cilj rešavanje tekućih problema, naime pomoćni radnici OŠ koji su dodatno angažovani i na fakultetu nisu dodatno plaćeni, a taj problem traje već pune četiri godine.

 „Kao predsednik opštine smatram da je ovo velika nepravda i od danas se to menja. Ljudima koji rade i u osnovnoj školi i na fakultetu po zakunu sledi uvećana zarada a tu razliku će u buduće finansirati lokalna samouprava, što smo i obećali u predizbornoj kampanji, a eto danas pokazali da smo održali reč jer je mom timu a i meni lično stalo da ova opština oživi i počne da napreduje”, rekao je Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

Direktorka OŠ „Gornja Jablanica” Slavica Đonić, zahvalila se lokalnom rukovodstvu koje je sagledalo njihov dugogodišnji problem vezan za kupovinu novog kotla u vrednosti od oko milion dinara.

„Pre početka nove školske godine, za krečenje škole smo dobili oko 400 hiljade dinara od tadašnjeg predsednika Privremenog organa a sadašnjeg predsednika opštine Medveđa dr Nebojše Arsića. Ovom prilikom se u ime celog kolektiva zahvaljujem lokalnom rukovodstvu koje je imalo sluha za naš problem”, rekla je Slavica Đonić, direktor OŠ „Gornja Jablanica” u Medveđi.

Izvor: Info centar jug i Koordinaciono telo