Arhiva vesti
                   

LOVNI TURIZAM U BUJANOVCU

23. Novembar 2022.

Bujanovac – Beograd -  Na teritoriji bujanovačkog lovišta postavljeno je osam čeka, hranilišta i solišta za divljač, u okviru projekta „Foto-lov bez granica“, kaže upravnik lovišta, Nikola Veljković.

„Čeke poseduju foto-opremu i foto-klopke kako bi mogle da se lociraju životinje koje se nalaze na tom području. Cilj je da proširimo lovni turizam, da ljudi koji su zaljubljenici u prirodu i koji vole da provode vreme u prirodi i da od toga korist ima naše lovačko udruženje „!Golub“, ali i cela opština“,  kaže Veljković.

„Foto-lov bez granica“ je projekat koji realizuje Lovački savez Srbije, a u saradnji sa lovačkom federacijom Severne Makedonije i bujanovačkim lovačkim udruženjem „Golub“.

Projekat finansira Evropska unija, a kako kaže Veljković, u planu je izgradnja lovačkog doma sa restoranom i smeštajem, kako za domaće lovce, tako i za strane lovce i turiste.

Cilj projekta je obezbeđivanje dodatnih prihoda i van lovne sezone.

„Za foto-lov ne čekate lovnu sezonu, nema kvote divljači koje možete da odstrelite. Foto-lov je za svakog ko želi da dođe u prirodu  u bilo kom trenutku“,  kaže Veljković.

Izvor: Bujanovačke, Služba Koordinacionog tela