Arhiva vesti
                   

KORONA STALA NA DVA OBOLELA U ŠKOLI „SVETI SAVA“, ZA ONLAJN NASTAVU BI DOBRO DOŠLA OPREMA

27. Novembar 2020.

Bujanovac - Nakon što su tokom protekle dve nedelje od kovida-19 oboleli nastavnik i učenik u bujanovačkoj Srednjoj školi „Sveti Sava“ više nije bilo slučajeva infekcija koronom, potvrdila je direktorka škole Biserka Jović.

Najavljeni prelazak sa kombinovane na kompletnu onlajn nastavu, kaže direktorka, neće biti poseban izazov, ali ističe da se škola suočava sa određenim tehničkim nedostacima.

Kombinovani model nastave po kojem se do sada radilo je podrazumevao podelu odeljenja na grupe koje su se na nedelju dana smenjivale u klasičnoj nastavi u školi i onlajn nastavi.

„I dalje nemamo dovoljno uređaja za učenike i nastavnike, jesmo nabavili određeni broj preko Koordinacionog tela i Grupe 484, ali ne koliko nam je potrebno“, kaže direktorka.

Dodala je i da je jedna od poteškoća sa kojom se suočavaju u sprovođenju nastave na daljinu internet na teritoriji opštine.

„Opština nije u potpunosti pokrivena internet mrežom od bilo kog provajdera, a mi imamo znatan broj učenika sa sela. Imamo slučajeve da da naši đaci u svom selu nemaju internet ili su pokrivene samo određene lokacije. To nije nešto što škola može da reši, iako smo se obraćali operaterima“, kaže direktorka.

Druga srednja škola u opštini – „Sezai Suroi“ je od ponedeljka u onlajn sistemu, na zahtev direktora Zejnija Fejzulahua, a nakon što je kod petoro radnika škole potvrđen kovid-19.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo