Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA STIPENDIRANjE DO 950 NAJBOLjIH STUDENATA ZAVRŠNE GODINE OSNOVNIH AKADEMSKIH STUDIJA I DO 410 STUDENATA ZAVRŠNE GODINE MASTER AKADEMSKIH STUDIJA SA VISOKOŠKOLSKIH USTANOVA ČIJI JE OSNIVAČ REPUBLIKA SRBIJA ZA ŠKOLSKU 2018/19. GODINU

7. Decembar 2018.

Konkurs je respisan na osnovu Odluke o obrazovanju Fonda za mlade talente Republike Srbije.

Uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju su:

1. Da su državljani Republike Srbije ili da imaju status izbeglice;

2. Da imaju prebivalište u Republici Srbiji, odnosno boravište - za lica koja imaju status izbeglice;

3. Da su u školskoj 2018/19. godini upisani u završnu godinu osnovnih akademskih studija ili master akademskih studija ili integrisanih akademskih studija fakulteta i univerziteta čiji je osnivač Republika Srbija;

4. Da im je prosečna ocena najmanje 8,50 u toku prethodnih godina studija (za studente završnih godina osnovnih akademskih studija i integrisanih akademskih studija), a za studente master akademskih studija da im je prosečna ocena najmanje 8,50 sa osnovnih akademskih studija;

5. Da su položili sve ispite iz prethodnih godina studija;

6. Da nisu navršili 25 godina života - za studente osnovnih akademskih studija, odnosno da nisu navršili 27 godina života - za studente master akademskih studija i studente integrisanih studija do datuma raspisivanja konkursa.

Dokumentacija koju su kandidati obavezni da dostave se nalazi na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva omladine i sporta - www.mos.gov.rs  i na zvaničnoj internet prezentaciji Fonda za mlade talente - www.fondzamladetalente.rs  ili se može preuzeti u Ministarstvu omladine i sporta, Bulevar Mihajla Pupina 2, Novi Beograd, Palata Srbija, istočno krilo, kancelarija 38/prizemlje).

Broj stipendija i visina novčanog iznosa stipendije će biti utvrđeni u zavisnosti od visine sredstava u budžetu za 2019. godinu i u skladu sa Odlukom o obrazovanju Fonda.

Rok za prijavu na Konkurs je 31. decembar 2018. godine.

Konkursna dokumentacija se predaje na pisarnicu Ministarstva omladine i sporta ili šalje poštom.

Na koverti ispod adrese Ministarstva obavezno napisati:  „Fond za mlade talente - Konkurs za stipendiranje studenata u Republici Srbiji za školsku 2018/19. godinu"

Adresa na koju se konkursna dokumentacija dostavlja:

MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA REPUBLIKE SRBIJE, BULEVAR MIHAJLA PUPINA 2, 11070 NOVI BEOGRAD

Sve dodatne informacije o konkursu mogu se dobiti putem elektronske pošte  fond.konkursi@mos.gov.rs  ili putem telefona: 011-311-0785 svakog radnog dana u periodu od 9 do 12 časova. Sve informacije o konkursu biće objavljene na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva omladine i sporta  - www.mos.gov.rs  i na zvaničnoj internet prezentaciji Fonda za mlade talente  talente  i na zvaničnoj internet prezentaciji Fonda za mlade talente - www.fondzamladetalente.rs.

Izvor: Ministarstvo omladine i sporta i Koordinaciono telo