Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA STIPENDIJE VLADE REPUBLIKE FRANCUSKE (ROK: 29. APRIL 2021)

24. Decembar 2020.

Program stipendija Vlade Republike Francuske i Francuskog instituta u Srbiji je namenjen studentima nivoa master 2 i doktorata, Stipendija pokriva troškove upisa na fakultet, socijalnog osiguranja i života tokom studija u Francuskoj, a omogućava i mnoge druge pogodnosti.

Konkurs za stipendije za univerzitetsku 2021/2022 godinu će trajati do 29. marta 2021. godine. Kandidati će biti odabrani nakon rigorozne selekcije i biće iz svih krajeva Srbije, sa različitih univerziteta i fakulteta. Ove stipendije su specifične po tome što studentima daju slobodu da, u okviru svoje oblasti studija i interesovanja, odaberu studijski program koji žele da pohađaju. Zastupljene su sve oblasti.

Da bi nagradili najbolje studente, Ambasada Francuske i Francuski institut su potpisali  sporazum sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije. Studenti iz Srbije, dobitnici stipendije „Dositeja“, koji nastavljaju studije u Francuskoj, mogu da dobiju dodatnu stipendiju Vlade Francuske.

Studenti mogu da pogledaju uslove konkursa na sajtu http://www.institutfrancais.rs/fr/category/eleves-etudiants/bourses/bourses-du-gouvernement/

Studenti koji su postigli izuzetne rezultate tokom studija, mogu da konkurišu za Ajfel stipendiju, koju dodeljuje Ministarstvo za Evropu i spoljne poslove  Republike Francuske. Konkurs za ovu stipendiju je otvoren do 8. januara 2021. godine (https://www.campusfrance.org/fr/le-programme-de-bourses-d-excellence-eiffel).

Izvor: Portal mladi i Koordinaciono telo