Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA REALIZACIJU I FINANSIRANjE VOLONTERSKIH PROJEKATA VIKIMEDIJE SRBIJE 2021 (ROK: 10. AVGUST 2020)

15. Juli 2020.

Vikimedija Srbije raspisuje konkurs za realizaciju i finansiranje volonterskih projekata u domenu obrazovanja, saradnje sa institucijama kulture i volontiranja.

Konkurs traje do 10. avgusta 2020. godine i otvoren je za sve pojedince, predstavnike organizacija, institucija kulture i obrazovanja.

Oblasti konkursa u okviru kojih možete konkurisati:

• Obrazovanje  – u okviru ove teme radi se na ostvarivanju saradnje sa školama i fakultetima u pogledu implementacije obrazovnih projekata Vikimedije Srbije u pomenutim institucijama.

• Saradnja sa institucijama kulture i institucijama od javnog značaja (GLAM institucijama) – u okviru ove teme potrebno je ostvariti dvosmernu saradnju sa pomenutim institucijama. Pod tim se može podrazumevati digitalizacija i oslobađanje materijala koje institucija poseduje ili neki drugi vid saradnje.

• Podsticanje volontiranja je tema koja je stalno aktuelna u Vikimediji Srbije imajući u vidu da je udruženje pre svega volonterske orijentacije.

• Aktiviranje Vikipedijinih sestrinskih projekata među kojima su Vikirečnik, Vikicitati, Vikizvornik, Vikiknjige i sl.

• Povećanje raznolikosti  u okviru projekata - Pod ovim se podrazumeva povećanje zastupljenosti urednica na projektima, povećavanje sadržaja o ženama i ostalim rodnim kategorijama, kao i o osetljivim grupama u društvu poput LGBT+ populacije, osoba sa poteškoćama u razvoju ili marginalizovanih grupa i nacionalnih manjina.

Predloge mogu podneti svi zainteresovani pojedinci, predstavnici udruženja i dobrovoljci čiji se ciljevi poklapaju sa ciljevima Vikimedije Srbije. Prijavni formular možete preuzeti na https://docs.google.com/document/d/1GDwx7GKRrxhE0KHNo4cSU0vtuwNcwWCYj_uKJVMGS7g/edit.  Potrebno je da preuzmete formular i pošaljete ga na kancelarija@vikimedija.org.

Podnosioci projekata mogu da podnesu više od jednog predloga. Imajte u vidu da se podržavaju projekti u iznosima od 100 do 5000 evra. Prednost će imati inovativni projekti sa originalnim i svežim idejama, kao i dobro obrazloženim budžetom.

Više informacija o konkursu možete pronaći na  http://wikimedia.rs/konkurs-za-realizaciju-i-finansiranje-volonterskih-projekata-vikimedije-srbije-2021/

Za sve dodatne informacije pošaljite i-mejl ili pozovite: 060/74-54-773 (Ivana Madžarević, menadžer projekata i zajednice).

Izvor: Vikimedija Srbije i Koordinaciono telo