Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA NAJBOLjU FOTOGRAFIJU NA TEMU „SOCIJALNA INKLUZIJA”

20. Juli 2016.

Centar za socijalne inovacije i integracije organizuje konkurs za izbor najbolje fotografije na temu „Socijalna inkluzija“.

Cilj konkursa je promocija potrebe za socijalnom inkluzijom kroz fotografiju kao jednog od najmoćnijih i najbržih prenosnika informacija i ideja. Konkurs ima za cilj društveno uključivanje svih onih koje društvo na neki način odbacuje i isključuje (osobe sa invaliditetom, siromašni, pripadnici nacionalnih i drugih manjinskih zajednica…).

Na konkurs se mogu javiti svi zainteresovani amaterski i profesionalni autori, a fotografije mogu biti snimljene ili foto aparatom ili mobilnim telefonom, poštujući minimalne standarde kvaliteta opisane u pravilniku konkursa.

Autorima fotografija se daje umetnička i kreativna sloboda da sami osmisle sadržaj fotografije kako bi na što efektivniji način prikazali značaj i težinu socijalne inkluzije. Glavna smernica za fotografiju jeste da fotografije moraju da budu vedrog i afirmativnog karaktera, jer Centar želi da temu socijalne inkluzije izmesti iz „sivila i tame“, kako su osetljive socijalne teme predstavljene u javnosti.

Konkurs traje od 15. jula do 26. avgusta 2016. godine.

Nagrade za autore prve tri fotografije su vaučeri za kupovinu tehničke opreme od 15.000, 10.000 i 5.000 dinara.  Svečano proglašenje pobednika i dodela nagrada održaće se 28. avgusta 2016. godine.

Sve potrebne informacije možete dobiti na stranici Centra www.facebook.com/csiikg/ ili putem kontakta na csiikg@gmail.com.

Dodatne informacije o konkursu, kao i pravilnik konkursa, su dostupni na http://socijalnoukljucivanje.gov.rs/rs/konkurs-za-najbolju-fotografiju-na-temu-socijalna-inkluzija-rok-26-8-2016/

Izvor: Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Koordinaciono telo