Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA NAGRAĐIVANjE PROJEKATA SOCIJALNE INKLUZIJE KROZ SPORT (ROK: 23.07.2019)

10. Juli 2019.

Evropska komisija je objavila je poziv organizacijama u Evropi koje su već uspešno razvile sportske projekte usmerene na socijalno uključivanje da se prijave na konkurs za evropsku nagradu #BeInclusive EU Sport Awards.

Rok za dostavljanje prijava je 23. jul 2019. godine u podne, a pravo učešća imaju i organizacije registrovane u Republici Srbiji.

Na konkursu mogu da učestvuju javne ili privatne, komercijalne ili neprofitne organizacije i ustanove, uključujući sportske klubove i asocijacije, koje koriste snagu sporta za povećanje socijalne uključenosti društvenih grupa u nepovoljnom položaju, poput etničkih manjina, izbeglica, osoba sa invaliditetom, grupa mladih pod rizikom ili bilo kojih drugih grupa koje se suočavaju sa izazovnim društvenim okolnostima.

Projekti koji se kvalifikuju u najuži krug će dobiti nagradu od 2500 evra i učestvovaće na finalnoj ceremoniji u novembru u Briselu, na kojoj će biti izabrana tri najbolja projekta koji će dobiti nagradu od 10.000 evra. Osim novčanih nagrada, projekti i organizacije promocijom dobijaju na prepoznatljivosti i služiće kao inspiracija organizacijama i pojedincima širom Evrope.

Konkursna dokumentacija, detaljno opisana pravila konkursa i postupak za prijavu, kao i  projekti nagrađeni prošle godine, su dostupni na sajtu Evropske komisije https://ec.europa.eu/sport/be-inclusive_en#readysetgo

Izvor: Evropska komisija i Koordinaciono telo