Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA MEĐUNARODNI PROGRAM „MLADI EKO-REPORTERI“ NA TEMU „ENERGETSKA EFIKASNOST“

12. Decembar 2018.

Prava na učešće u konkursu imaju svi mladi od 11 do 25 godina. Mladi eko-reporteri bi trebalo da istaknu probleme u životnoj sredini koji se odnose na energetsku efikasnost, sa posebnim osvrtom na svoju lokalnu zajednicu i, ukoliko je moguće, daju rešenje za problem koji opisuju. Ova godina će biti posvećena pitanjima poput značaja uštede energije, obnovljivim izvorima energije, potrebom za očuvanjem prirodnih resursa, menjanjem ljudskih navika u cilju uštede energije i sl.

Konkurs je otvoren do 1. februara 2019. godine, nakon čega će nacionalni žiri izabrati najbolje i nagradiće prvoplasirane radove u svim uzrasnim kategorijama (11-14 godina, 15-18 godina i 19-25 godine, kao) i u svim kategorijama rada.

Pobednike nacionalnog konkursa očekuju nagrade i dalje internacionalno takmičenje sa ostalim Mladim eko-reporterima iz 35 zemalja širom sveta gde se sprovodi ovaj program.

Više informacija o međunarodnom programu Mladi eko-reporteri, kao i detaljno upustvo za pravljenje reportaža i propozicije takmičenja možete naći na stranici:  http://feeserbia.com/programi/mladi-eko-reporteri/.

Program Mladi Eko-reporteri je intelektualno vlasništvo međunarodne Fondacije za obrazovanje o životnoj sredini iz Kopenhagena. Nacionalni operater programa u Srbiji je strukovno udruženje Ambasadori održivog razvoja i životne sredine. Program Mladi eko-reporteri u Srbiji podržalo je Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“.

Izvor: Energetski portal i Koordinaciono telo