Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA MEDIJE I ORGANIZACIJE CIVILNOG DRUŠTVA KOJE SE BAVE MEDIJIMA (ROK: 30. SEPTEMBAR 2020)

12. Novembar 2019.

USAID-ov Projekat jačanja okruženja za održivost medija je otvorio novi poziv koji je namenjen medijima i organizacijama civilnog društva koje se bave medijima.

Poziv je otvoren od 1. novembra 2019. do 30. septembra 2020. godine.

Podrška je namenjena razvoju poslovnih modela i unapređenju poslovanja, kao i aktivnostima javnog zagovaranja za poboljšanje poslovnog okruženja i održivosti medija u Srbiji.

Zainteresovani mogu da apliciraju za:

1.Tehničku podršku za unapređenje rada medija i razvoj novih biznis ideja (razvoj strateških planova, organizovanje različitih treninga, obuka, mentorstava, IT podrška, pravna/finansijska/administrativna pomoć i slično).

2.Pomoć iz Fonda za brzu podršku (uključuje nabavku opreme, licenci, softvera, sredstva za validaciju biznis ideje, sprovođenje istraživanja tržišta, promotivne aktivnosti, kao i druge vidove jednokratne podrške manjeg obima).

3.Direktan grant za razvoj novog poslovnog modela i/ili aktivnost javnog zagovaranja za poboljšanje poslovnog okruženja za rad medija.

Detaljan opis uslova, vidova podrške i načina apliciranja nalazi se na sajtu IREX-a. https://www.irex.org/program/seeking-concept-papers-media-outlets-and-media-support-organizations-serbia

Izvor: USAID i Koordinaciono telo