Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA FINANSIRANjE OMLADINSKIH PROJEKATA – MLADI SU ZAKON 2016

17. Jun 2016.

Preševo, Bujanovac i Medveđa – U okviru programa „Mladi su zakon”, udruženje Narodni parlament, resurs centar Ministarstva omladine i sporta za Jablanički i Pčinjski okrug, u saradnji sa udruženjem „Veles“iz Vladičinog Hana i Kancelarijama za mlade iz Vlasotinca, Vladičinog Hana, Vranja i Trgovišta, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, raspisuju konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih.

Ako ste kreativni, hrabri i humani, ako želite da omogućite kvalitetniji život vršnjacima, mladima, ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici, i imate između 15 i 30 godina, učestvujte u programu „Mladi su zakon” koji se realizuje sedmu godinu za redom,  u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih širom Srbije!

Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

Smernice konkursa i obrazac za pisanje predloga projekta su dostupni na http://www.parlament.org.rs/konkurs-za-finansiranje-omladinskih-projekata-mladi-su-zakon-2016/

Konkurs je otvoren do 10. jula 2016. godine!

Predstavnici odabranih omladinskih grupa/udruženja mladih će biti pozvani na trodnevnu obuku za pisanje projekata i upravljanje projektnim ciklusom, koja će se održati u periodu od 15. do 30. jula 2016. godine.

Konačni rezultati konkursa, odnosno predlozi projekata koji će biti finansirani, će biti objavljeni 10. avgusta 2016. godine.

Izvor: Ministarstvo omladine i sporta, udruženje Narodni parlament i Koordinaciono telo