Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA U OKVIRU PROGRAMA PODSTICAJA PREDUZETNIŠTVA KROZ RAZVOJNE PROJEKTE U 2018

10. April 2018.

Beograd - Ministarstvo privrede, u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije, raspisuje Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa Podsticaja Preduzetništva kroz razvojne projekte u 2018. godini.Za realizaciju programa obezbeđena su bespovratna sredstva u iznosu od 500.000.000,00 dinara.

Privredni subjekti koji ispunjavaju uslove Programa, mogu ostavriti pravo na finansijsku podršku u iznosu od 20% bespovratnih sredstava od vrednosti investicionog ulaganja.Preostali iznos vrednosti projekta finansiraće se iz kredita Fonda.

Pravo da se prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava i pravo da podnesu zahtev za kredit kod Fonda imaju preduzetnici, mikro, mali  srednji privredni subjekti i zadruge koji su registrovani u Agenciji za privredne registre,a koji dostave zvanične izvešatje za prethodne dve godine u kojima nije iskazan neto guibtak i koji ispunjava uslove iz Programa.Uslov koji se odnosi na dostavlajnje finansijskih izveštaja ne primenjuje se na preduzetnike koji nemaju obavezu dostavljanja tih izveštaja (preduzetnici koji vode prosto knjigovodstvo i preduzetnici koji paušalno plaćaju porez).

Precizno i tačno popunjen Objedinjen zahtev za kredit i zahtev za bespovratna sredstva i prateća dokumentacija, u skladu sa Programom, predaju se kod Fonda za razvoj.

Adrese Fonda za razvoj su: Bulevar Nemanjića 14a, Niš i Knez Mihailova 14, Beograd.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva iz Programa ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2018. godine.

Dodatne inforamcije su dostupne na  http://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-program-podsticanja-preduzetnistva-kroz-razvojne-projekte-u-2018-godini/

Izvor:PoljoMagazin i Koordinaciono telo