Arhiva vesti
                   

KOALICIJA STABILNA I EFIKASNA

16. Oktobar 2012.

Izvor: Jugpress / Bujanovac - Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi izjavio je da je “najveći prioritet lokalne samouprave u Bujanovcu ekonomski razvoj” i dodao da se “jedino tako dolazi do političke stabilnosti.”

On je rekao da aktuelna koalicija u Bujanovcu dobro funkcioniše i odbacio je spekulacije o promeni vladajuće  koalicije.

“Mi smo u stalnom  međusobnom kontaktu sa našim koalicionim partnerima, radimo timski i od formiranja koalicije u Bujanovcu nismo imali nikakvih problema. Sve ono o čemu odlučujemo na Opštinskom veću i Skupštini je rezultat naših dogovora”, rekao je Arifi.

Na pitanje šta se može očekivati od rebalansa budžeta, Arifi je odgovorio da se na tom pitanju trenutno radi i dodao da se, uprkos manjku finansijskih sredstava, u Bujanovcu relaizuje nekoliko projekata.    

“Već radimo na asfaltiranju puta u selima Klinovac, Krševica i Brnjare, a doneli smo  i odluku o vodosnabdevanju. Prošle nedelje smo završili asfaltiranje puta u selu Samoljica, a radimo i neke ulice u samom Bujanovcu. Prioritet nam je i asfaltiranje puta Trnovac – Breznica.  Radimo na sređivanju dvorišta srednje škole „Sezalj Suroi“, gde je finansiranje preuzeto od programa NIP-a. Međutim, imamo finansijske poteškoće, jer je izvođač radova završio oko 90 odsto poslova, a sredstva mu nisu preneta. Imamo i nekoliko projekata koje su potpisali lokalna samouprava i nekadašnje Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, za koje smo dobili samo 10 odsto sredstava, kao i Fond za zaštitu životne sredine. Već smo uputili zahtev sadašnjem Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave da nam prenese taj novac”, izjavio je Arifi.