Arhiva vesti
                   

KLINAC IZ BUJANOVCA U ESTUDIJANTESU

18. Decembar 2014.

 

Bujanovac - Košarkaški klub Plej 017 iz Bujanovca i dečak po imenu Bernard Morina sportska su čuda ne samo juga Srbije.

Morina, 13-godišnji bujanovački Rom, najuspešniji je pojedinac kluba, a potpisao je i predugovor sa španskim Estudijantesom.

Plej 017, klub u kome igraju osnovci – Srbi, Albanci i Romi, usred Beograda pobedio je vršnjake iz Crvene zvezde i Partizana.

Beni, kako klinci zovu svoju zvezdu Bernarda Morinu, na obe beogradske utakmice postigao je više od polovine koševa, a po završetku utakmica vršnjacima je uistinu delio – autograme.

Od oko 170 polaznika Škole košarke, šest selekcija u mini basket ligama Pčinjskog okruga svoje protivnike pobeđuju sa duplo više datih nego primljenih koševa.

Kompletne troškove i Kluba Plej 017 i Škole košarke finansiraju roditelji dece, jer lokalna samouprava u Bujanovcu za njihove blistave rezultate nema sluha.

 

Bernarda Morinu nisu prepoznali skauti srpskih klubova, ali su zato u Bujanovac dojurili iz Španije. Estudijantes je posle trodnevne provere u svom rasadniku košarkaških nada u Madridu potpisao predugovor sa klubom, Morinom i njegovim roditeljima.

Posle novogodišnjih praznika Plej 017 putuje u Nemačku, u Bremerhafen, na trodnevni turnir osam klubova košarkaških nada Evrope, ponovo o trošku roditelja dece.

A Morini će do tada će verovatno stići poziv i avionske karte iz Madrida da se sa ocem Rahmanom, majkom Džemilje i bratom Fadilom, preseli u prestonicu Španije.

Izvor: B92 i Koordinaciono telo