Arhiva vesti
                   

KIRBI OBEĆAO NASTAVAK POMOĆI JUŽNOJ SRBIJI

21. Novembar 2012.

Izvor: Večernje Novosti – Srbija / Vranje - Ambasador SAD u Srbiji, Majkl Kirbi, juče je bio u prvoj zvaničnoj poseti gradu pod Pržarom, u okviru koje se najpre susreo sa gradonačelnikom  Zoranom Antićem i njegovim saradnicima. Na sastanku je najviše reči bilo o funkcionisanju lokalne samouprave, ali i o saradnji Vranja sa opštinama Bujanovac i Preševo, posebno u svetlu aktuelne političko-ekonomske situacije na jugu Srbije.

Gradonačelnik Antić je upoznao gosta sa najvažnijim prioritetima Vranja, među  koje spadaju otvaranje novih radnih mesta, razvoj poljoprivrede i podrška  mladim ljudima koji mogu doprineti bržem razvoju grada. Ambasador Majkl Kirbi  najavio je da će ambasada SAD u Srbiji nastaviti da pruža punu podršku ovom  regionu, podsećajući da je, tokom proteklih šest godina, za realizaciju raznih projekata investirano više od 420.000 evra.

Američki diplomata i gradonačelnik Vranja potom su posetili i Američki kutak u biblioteci „Bora Stanković“, gde je ambasador Kirbi sa mladim članovima  razgovarao o američkoj istoriji, umetnosti, filmovima i muzici. Na kraju posete, takođe u pratnji domaćina, gosti su obišli i zgradu nekadašnjeg Amerikanskog doma, zadužbinu dobrotvora Džona Frotingama i njegove supruge Jelene Lozanić.