Arhiva vesti
                   

KANCELARIJA ZA SARADNjU SA CIVILNIM DRUŠTVOM I KOORDINACIONO TELO ODRŽALI PREZENTACIJU U BUJANOVCU

21. Februar 2019.

Bujanovac – Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije kao nacionalna kontakt tačka za program Evropske unije „Evropa za građane i građanke” u Srbiji, u saradnji sa Službom Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa održala je prezentaciju tog programa u prostorijama Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu.

Cilj prezentacije bio je predstavljanje ciljeva i prioriteta programa Evropske unije „Evropa za građane i građanke”, upoznavanje sa njegovom strukturom i rokovima za podnošenje predloga projekata, kao i predstavljanje dosadašnjih rezultata učesnika iz Srbije.

Prisutnima su predstavljeni i planovi Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa za finansiranje organizacija civilnog društva za ovu godinu kao i najvažnije aktivnosti Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom i podrška koju Kancelarija može pružiti civilnom i javnom sektoru.

Opšti ciljevi programa „Evropa za građane i građanke” su doprinos razumevanju Evropske unije, njene istorije i različitosti, kao i promocija evropskog građanstva i unapređenje građanskog i demokratskog učešća na nivou EU.

Skupu su prisustvovale organizacije civilnog društva, jedinice lokalne samouprave, obrazovne i kulturne institucije i druge zainteresovani akteri.

Izvor: Koordinaciono telo