Arhiva vesti
                   

JAVNI POZIV ZA SPROVOĐENjE STANDARDIZOVANE USLUGE MENTORINGA (ROK: 3. JUL 2020)

25. Maj 2020.

Javni poziv za sprovođenje standardizovane usluge mentoringa je objavljen u skladu sa Programom Ministarstva privrede – Standardizovani set usluga  za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u 2020. godini, koji se realizuje preko akreditovanih regionalnih razvojnih agencija (ARRA).

Usluga mentoringa je namenjena mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima i zadrugama, a u cilju pružanja podrške nesmetanom razvoju i smanjenju broja neuspešnih privrednih subjekata i zadruga, kroz pružanje sveobuhvatne i blagovremene podrške korisnicima.

Proces mentoringa odvija se po metodologiji RAS, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA). Metodologija određuje korake u procesu u okviru kojeg stručno lice-mentor sprovodi u direktnom kontaktu i radu sa vlasnikom i/ili zakonskim zastupnikom privrednog subjekta, odnosno menadžmentom/upravom zadruga, određeni broj sati (od 25 do 50 po korisniku) i to u prostorijama korisnika (ne manje od 75% od ukupnog broja predviđenih sati). Vlasnik i/ili zakonski zastupnik privrednog subjekta i menadžment/uprava zadruge (odnosno delegirana lica organa uprave zadruge) i mentor zajedno proučavaju aktuelno poslovanje, razloge trenutnih problema ili smetnje za dalji razvoj, najvažnije potencijale za rast, te na osnovu konstatovanog stanja mentor i korisnik mentoring usluge pripremaju plan/projekat razvoja.

Krajnji rok za završetak pružanja standardizovane usluge mentoringa je 31. decembar 2020. godine.

Ukupan budžet za pružanje standardizovane usluge mentoringa iznosi 6.000.000,00 dinara. Za pružanje usluge opredeljen je bruto iznos od 2.000,00 dinara po satu.

Prijave sa svim pratećim obrascima i dokumentacijom se podnose lično ili preporučenom poštom Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Pana Đukića 42, Leskovac, Telefon: 016/315-0115; 016/3150-114 i-mejl: info@centarzarazvoj.org, www.centarzarazvoj.org, sa naznakom: Prijava na javni poziv za dobijanje usluge mentoring u 2020. godini.

Javni poziv je otvoren do 3. jula 2020. godine.

Dodatne informacije o javnom pozivu, uputstvo i prateći obrasci su dostupni na http://ras.gov.rs/en/javni-poziv-za-sprovodenje-standardizovane-usluge-mentoring-2020

Za detaljnije informacije možete se obratiti RAS na elektronsku adresu: mentoringssu2020@ras.gov.rs  ili na broj telefona: 011/3398 809.

Izvor: Razvojna agencija Srbije i Koordinaciono telo