Arhiva vesti
                   

JAVNI POZIV ZA NABAVKU MAŠINA I OPREME U PRIMARNOJ STOČARSKOJ PROIZVODNjI U 2020. GODINI (ROK: 15. JUN 2020)

3. Jun 2020.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja je raspisalo javni poziv za nabavku mašina i opreme u primarnoj stočarskoj proizvodnji u 2020. godini

Pravo na podsticaje ostvaruju fizička lica koja su nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici, privredna društva, zemljoradničke zadruge koje imaju najmanje pet članova  koji su upisani u Registar kao nosioci ili članovi pet različitih komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu, srednje škole, naučnoistraživačke organizacije u oblasti poljoprivrede i crkve i verske zajednice koje su registrovane u skladu sa zakonom kojim se uređuju crkve i verske zajednice.

Zahtev za odobravanje prava na podsticaje se podnosi se u roku od 1. do 15. juna 2020. godine.

Procentualni iznos podsticaja za područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi (65%) utvrđuje sa prema mestu prebivališta, odnosno sedišta podnosioca zahteva, u skladu sa posebnim propisom koji određuje područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi. Spisak marginalnih područja možete preuzeti na http://subvencije.rs/zakoni-pravilnici-uredbe/pravilnici/pravilnik-o-odredjivanju-podrucja-sa-otezanim-uslovima-rada-u-poljoprivredi/.

Za one koji nisu iz marginalnih područja, podsticaj je 50% od realizovane prihvatljive investicije bez PDV-a.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 1.500.000 dinara, osim podsticaja za investicije u nabavku novih mašina i opreme za proizvodnju konzumnih kokošijih jaja za koje najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini iznosi 3.000.000 dinara.

Dodatne informacije o javnom pozivu, uslovi javnog poziva, spisak prihvatljivih investicija i zahtev za podsticaje su dostupni na:  http://subvencije.rs/vesti/javni-poziv-za-nabavku-masina-i-opreme-u-primarnoj-stocarskoj-proizvodnji-u-2020-godini/

Izvor: Subvencije u poljoprivredi i Koordinaciono telo