Arhiva vesti
                   

JABLANIČKI I PČINjSKI OKRUG NA SAJMU U KAVALI

27. Septembar 2013.

Leskovac, Vranje – Na međunarodnom sajmu privrede i poljoprivrede „Ekspo 2013“, koji se održava u grčkom gradu Kavali od danas do 2.oktobra, učestvovaće 30 preduzeća sa područja Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Svoje proizvode će u Kavali predstaviti proizvođači hrane i pića, nameštaja, tekstila i obuće i proizvođači dva brenda „leskovačkog domaćeg ajvara“ i „leskovačkog roštilj mesa“.

Ovo je šesti put kako privrednici sa juga Srbije učestvuju na sajmu u Kavali i  očekuje se da će oni ove godine  sklopiti konkretne poslove. Sada već postoji pet do šest firmi sa juga Srbije koje su prisutne na tržištu Grčke, posebno u oblasti grada Kavala. Pored toga ima i Grka koji su zainteresovani da investiraju u buduću Zelenu zonu u Leskovcu.

Kako je najavljeno, među izlagačima na srpskom štandu biće vranjska vinarija „Aleksić“, konditorski proizvodi „Amoreti“, Udruženje „Leskovački ajvar“, DI Bujanovac, „Bivoda“ i JP „Srbijašume“.

Ove godine će na sjmu „Ekspo 2013“ učestvovati više od 100 firmi iz Grčke, Turske, Bugarske, Rumunije, Ukrajine, Poljske, Srbije i sa Kipra.

Izvor: Tanjug