Arhiva vesti
                   

INVESTITORIMA POTREBNI DOBRI PUTEVI I PRUGE

24. Mart 2015.

Vranje - Ambašador SAD u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je u Vranju da će Američka agencije za međunarodni razvoj USAID nastaviti da finansira jug Srbije.

Kirbi je rekao da je taj deo Srbije posebno zaostaje po razvoju i ukazao na to da su dobri putevi i pruge jedan od osnovnih uslova za privlačenje investitora.

Kirbi je na otvaranju sigurne kuće u Vranju, čiju je izgradnju preko Ambasade SAD u Srbiji, finansirala Evropska komanda američke vojske sa 213.000 dolara, rekao da je namera da se i domaći i strani investitori dolaze na jug Srbije i otvaraju nova radna mesta.

„Pomogli smo u izradi Zakona o građevinarstvu, pomogli smo u reformi katastra jer je bilo problema oko toga kome šta pripada, sada je olakšano izdavanje građevinskih dozvola, radili smo i na Zakonu o radu, prema kojem je ranije bilo teško zaposliti nekoga sa 50 ili više godina", kazao je Kirbi.

Ambasador je rekao je jedan investitor iz SAD zainteresovan za ulaganje na jugu Srbije, ali nije otkrio o kom investitoru se radi.

„Nisam primetio da je autoput (Koridor 10) završen. Moram da napomenem da je sve što se tiče investicija povezano sa proizvodnjom i izvozom, i da će se u vezi sa tim postavljati pitanje kvaliteta puteva i da li ih uopšte ima, da ne pominjem brzinu vozova", rekao je Kirbi.

Izvor: Beta, Akter i Koordinaciono telo