Arhiva vesti
                   

I OVE GODINE, STIPENDIJE ZA SREDNjOŠKOLCE

1. Oktobar 2013.

Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu dodeliće i ove godine stipendije učenicima srednjih škola na području ovih opština u iznosu od šest hiljada dinara (6, 000, 00) mesečno.

„Ovo je peta godina kako Koordinaciono telo dodenjuje stipendije srednjoškolcima iz Preševa, Bujanovca i Medveđe. Više do 200 učenika koji potiču iz socijalno ugroženih porodica mogu da računaju na stipendije Koordinacionog tela, pod uslovom da ispunjavaju uslove konkursa. Mi smo i ove godine, uspeli uprkos teškoj finansijskoj situaciji da obezbedimo materijalnu pomoć za srednjoškolce na jugu Srbije.“, izjavio je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela.Predsednik Koordinacionog tela je podsetio da su ovakve aktivnosti u skladu sa prioritetima rada tog tela među kojima su pored ostalog i obrazovanje, socijalna pitanja, i ekonomski razvoj.

Pravo da se prijave na konkurs ostvaruju svi učenici srednjih škola iz Preševa, Bujanovca i Medveđe koji imaju prebivalište na teritoriji ovih opština, dok učenici koji su ostvarili pravo na neku od učeničkih stipendija iz budžeta Republike Srbije nemaju pravo na stipendiju Koordinacionog tela.

Molbe i obrasci za prijavu na konkurs mogu se preuzeti na sajtu Koordinacionog tela ili u  kancelarijama KT u Preševu i Bujanovcu kao i u opštinskom organu Opštine Medveđa.

Konkurs je otvoren od 01. do 16 oktobra 2013. godine.