Arhiva vesti
                   

HUMANITARNA ASISTENCIJA POČETKOM SEPTEMBRA NA OSAM LOKACIJA U PREŠEVU, BUJANOVCU I VRANjU

20. Jun 2016.

Bujanovac – Koordinaciono telo je u saradnji sa Ministarstvom odbrane i Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu organizovalo treći radni sastanak u vezi humanitarne asistencije koja će biti realizovana na teritoriji Pčinjskog okruga. Na sastanku se razgovaralo o lokacijama na kojima će ova akcija biti sprovedena kao i o učešću medicinskog kadra različitog profila koji će pružati medicinsku pomoć žiteljima udaljenih mesta na teritoriji grada Vranja i opština Preševo i Bujanovac.

Za sada je poznato da će se humanitarna asistencija sprovoditi na ukupno osam lokacija, dve na teritoriji Vranja, dve u opštini Preševo i četiri na teritoriji Bujanovca.

Učesnici sastanka su dogovorili i termin za realizaciju aktivnosti te će se ona održati u periodu između 6. i 16. septembra 2016. godine.

Sastanku su prisustvovali predsednik Koordinacionog tela, Zoran Stanković, medicinski tim i predstavnici Vojske Srbije, predstavnici Nacionalne garde Ohaja, Ministarstva odbrane Angole, ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, pomoćnik ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu zadužen za poslove lokalne samouprave, Saša Mogić, narodni poslanik, Fatmir Hasani, narodni poslanik i načelnik Pčinjskog okruga, Slaviša Bulatović, pomoćnik gradonačelnika Vranja, Igor Andonov, zamenik predsednika opštine Bujanovac, Stojanča Arsić, direktori Domova zdravlja u Preševu, Mitat Sahiti, Bujanovcu, Lela Jovanović i Vranju, Nenad Mladenović, direktor veterinarske stanice u Bujanovcu, Miodrag Milković, te direktorka Zavoda za javno zdravlje u Vranju, Milena Mišić.

Izvor: Koordinaciono telo