Arhiva vesti
                   

HITAN SASTANAK U KLINIČKOM CENTRU NIŠ O KOORDINACIJI MEDICINSKIH USTANOVA SA PODRUČJA JUŽNE SRBIJE

28. Oktobar 2020.

Niš – Po nalogu ministra zdravlja Zlatibora Lončara, danas će u Kliničkom centru Niš biti održan hitan sastanak. Tema sastanka će biti organizacija rada i koordinacija između medicinskih ustanova tokom zbrinjavanja i lečenja kovid pacijenata iz čitavog regiona ovog dela Srbije u narednom periodu.

Na sastanaku će se okupiti direktori više od 20 zdravstvenih centara sa juga i jugoistoka Srbije, od Aleksandrovca do Preševa i od Kuršumlije do Kladova.

„Cilj je da tokom trajanja trećeg talasa epidemije, zajedničkim koordinisanim radom  jug Srbije bude u potpunosti spreman za maksimalno angažovanje u zbrinjavanju svih obolelih na što kvalitetniji i efikasniji način”, navode iz Kliničkog centra Niš.

U Kliničkom centru Niš se povećava broj hospitalizovanih kovid pacijenata, tako da je popunjeno 70% kapaciteta Infektivne klinike. Uprava Kliničkog centra će učestvovati i u formiranju kovid bolnice u Hali Čair. U njoj neće biti respiratornih jedinica, kao što je slučaj u beogradskoj Areni. Razlog za njeno otvaranje je smanjenje eventualnog pritiska na Klinički centar Niš, jer moraju da se sačuvaju kapaciteti za „nekovid” pacijente.

Izvor: Naissus Info i Koordinaciono telo