Arhiva vesti
                   

GODIŠNjI SASATANAK PROGRES -A U BUJANOVCU

17. Juli 2013.

Bujanovac – Treći godišnji sastanak Upravnog odbora Programa evropskog partnerstva sa opštinama „EU PROGRES“  biće održan  danas u Bujanovcu. Prema najavama,  na sastanku će biti predstavljen godišnji izveštaj za period od jula 2012. do juna 2013. godine. Članovi odbora razmotriće odobravanje finansijske porške za projekte unapređenja rodne ravnopravnosti na osnovu incijative Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji, analize nesrazmerne ponude i potražnje na tržištu rada, povećanja socijalne inkluzije najranjivijih društvenih grupa, podrške Regionalnom centru za osobe sa mentalnim teškoćama u Novom Pazaru, izrade plana detaljne regulacije zone Ribince u Vranju, nabavke kompjuterskog programa za evidenciju javne imovine lokalnih samouprava, kao i stručnog usavršavanja za radnike u industriji tekstila, odeće i obuće u Novom Pazaru, Raški, Tutinu i Sjenici.

U radu sastanka učestvovaće predstavnici Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije i relevantnih ministarstava, 25 opština koje učestvuju u realizaciji EU PROGRES-a, predstavnici razvojnih agencija i projekata, civilnog društva, donatori – predstavnici Evropske unije i Vlade Švajcarske, dok Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge – UNOPS, kao izvršni partner, ima sekretarsku ulogu Odbora.

Neposredno pre početka sastanka, predsedniku opštine Bujanovac, Nagipu Arifiju, biće uručen glavni projekat za transfer stanicu u Bujanovcu, koji su, preko EU PROGRES-a, finansijski podržale Evropska unija i Vlada Švajcarske.

Izvor: JUGMEDIA