Arhiva vesti
                   

FORUM MLADIH SA INVALIDITETOM POKRENUO VEB PLATFORMU ZA ZAPOŠLjAVANjE OSOBA SA INVALIDITETOM (Rok: 15. januar 2021)

25. Decembar 2020.

Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu u oblasti zapošljavanja, Forum mladih sa invaliditetom je razvio veb platformu za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kako bi unapredio postojeće usluge podrške. Cilj platforme je da predstavlja kanal komunikacije i povezivanja između osoba sa invaliditetom koje traže posao i poslodavca. Kandidati za posao će moći da kreiraju svoje profesionalne profile, da vide oglase za posao, kao i da se prijave za otvorene radne pozicije. Sa druge strane, poslodavci će moći da oglašavaju slobodna radna mesta i da odabiraju kandidate koji odgovaraju zahtevima konkretnog posla.

Forum mladih sa invaliditetom poziva sve osobe sa invaliditetom koje su u potrazi za poslom da se registruju i kreiraju svoje profile na platformi zaposljavanje.fmi.rs.

Platforma je otvorena za teritoriju cele Srbije!

U prvoj fazi razvoja platforme, do 15. januara 2021, će biti otvoren proces registracije kandidata. Nakon toga, u narednoj fazi, proces registracije će biti otvoren i za poslodavce. Forum će sve informacije o otvorenim pozivima i obukama ubuduće objavljivati preko ove platforme.

Veb platforma zaposljavanje.fmi.rs je uspostavljena u okviru projekta „Unapređenje zapošljivosti dugoročno nezaposlenih osoba sa invaliditetom“ čiji je nosilac Forum mladih sa invaliditetom.

Projekat se realizuje u okviru šireg projekta „Podrška Evropske unije aktivnom uključivanju mladih”, koji je vredan 4.7 miliona evra, i koji finansira EU,  a kofinansira Vlada Republike Srbije. Projekat ima za cilj da obezbedi veću društvenu uključenost mladih u Srbiji  povećanjem zaposlenosti, omladinskih aktivnosti, radnog iskustva i preduzetničke prakse među mladima.

Projektom upravlja Ministarstvo finansija – Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije, dok su institucionalni korisnici projekta Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvo omladine i sporta.

Izvor: fmi.rs i Koordinaciono telo