Arhiva vesti
                   

EU PROGRES – POZIV ZA PREDLOGE PROJEKATA

14. Oktobar 2013.

EU PROGRES program promoviše i zagovara žensko preduzetništvo i samozapošljavanje, i stoga poziva nezaposlene žene, koje su registrovane na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje najmanje tri meseca u kontinuitetu, da podnesu predloge projekata za finansiranje pokretanja zakonski registrovanih biznisa u vlasništvu žena ili koje vode žene do 4.000 EUR po grantu za nabavku mašina,opreme i trajnih dobara. Ukupno će biti podržano oko 10 biznisa.

Podnosilac predloga mora da ima trajni boravak u jednoj od dvadeset pet opština koje učestvuju u EU PROGRES program, a koje uključuju i opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Za ovaj poziv EU PROGRES je namenio ukupan iznos od 40.000 EUR. Najmanja visina granta iznosi 1.500 EUR a najviša 4.000 EUR.

Realizacija aktivnosti iz predloga projekta mora da se završi do 14. marta 2014. godine.

Predlog projekta mora da se podnese na srpskom jeziku i da sadrži formular za prijavu, detaljni predlog budžeta projekta u tabelarnom formatu, detaljni narativ budžeta, predračune za opremu/trajna dobra navedenu u predlogu projekta uz detaljne specifikacije, kao i radnu biografiju podnosioca predloga.

   Svi predlozi moraju da budu dostavljeni EU PROGRES-ovim kancelarijama u Vranju,  Novom Pazaru i Prokuplju putem registrovane pošte ili lično do 17.00 časova u ponedeljak, 28. oktobra 2013. godine.

Kompletna dokumentacija za prijavu na javni poziv se može preuzeti na sajtu EU PROGRES programa http://www.euprogres.org/konkursi.php?oblast=konkursi

Izvor: Sajt EU PPOGRES programa i Koordinaciono telo