Arhiva vesti
                   

DONACIJE OPŠTINI MEDVEĐA

25. Januar 2021.

Medveđa - Opštini Medveđa je stigla donacija Rusko-srpskog humanitarnog centra u vidu dva agregata, kao pomoć za porodice koje su više od 10 dana bez struje.

Na sastanku sa predstavnicima ovog centra je bilo reči o trenutnoj situaciji i šteti koja je usled ledenih kiša prouzrokovala oštećenje na elektromreži na 70 procenata teritorije opštine.

Rusko-srpski humanitarni centar pomaže u kriznim situacijama na celoj teritorije Republike Srbije u oblasti humanitarnog reagovanja u vanrednim situacijama, sprečavanja elementarnih nepogoda i tehnoloških havarija i uklanjanja njihovih posledica.

I Opština Bogatić je donirala  Medveđi 25 tona brašna kako bi ublažila lošu situaciju meštana, pogođenih vanrednom situacijom u prethodne dve nedelje.

Na sastanku u kabinetu predsednika opštine Medveđa je održan radni sastanak sa predsednikom opštine Bogatić, Milanom Damnjanovićem, koji je posetio Medveđu sa svojim saradnicima.

Nakon sastanka se pristupilo  potpisivanju Sporazuma o saradnji i razumevanju između Opštine Bogatić i Opštine Medveđa.

Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić, se zahvalio predsedniku opštine Bogatić, Milanu Damnjanoviću, na donaciji, uz osvrt da će Sporazum o razumevanju i saradnji biti, pre svega, namenjen unapređenju i povezivanju ove dve opštine na privrednom planu, kao i na svim drugim.

Još jednom se zahvalio na pomoći državnim organizacijama, opštinama i ljudima koji su u proteklom periodu donirali pomoć u agregatima, paketima pomoći, kao i radnicima EPS-a iz cele Srbije na raščićavanju terena i brzoj stabilizaciji u napajanju električnom enerijom na teritoriji opštine Medveđa.

Izvor: RTS i Koordinaciono telo