Arhiva vesti
                   

DOMAĆINI KOJI BROJE GNEZDA LASTA U SVOM DVORIŠTU MOGU DA DOBIJU TONU KUKURUZA (ROK: 15. JUN 2020)

4. Jun 2020.

Seosko domaćinstvo koje u svom dvorištu ima najviše gnezda lasta može da dobije i tonu kukuruza na konkursu koji organizuje Društvo za proučavanje ptica Srbije. Konkurs je otvoren do 15. juna, a žiri će proveravati broj prijavljenih gnezda.

Jedna lasta ne čini proleće, ali jedno gnezdo u dvorištu je dovoljno za učešće na takmičenju, kažu u Društvu.

„Ovim simboličnim takmičenjem želimo da pohvalimo mala seoska domaćinstva koja se poljoprivredom bave na tradicionalan način i zahvaljujući čijoj pažnji i ljubavi seoske laste i dalje opstaju na našim prostorima. Domaćinstvo sa najviše gnezda nagradićemo tonom kukuruza. U prethodne tri godine, koliko organizujemo ovo takmičenje, se pokazalo  da je tona kukuruza odgovarajuća nagrada jer su sva pobednička domaćinstva bila stočarska i kukuruz je bio više nego dobrodošao,“ kaže Milan Ružić, izvršni direktor Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Na takmičenje se zainteresovani prijavljuju putem onlajn formulara , koji je dostupan na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdLvqCNFc4OiobvdnauRQqgKbkEkk_p1oNvHb8UsLMeqFODEg/viewform , ili pozivom na telefon 011/33-43-902 do 15. juna. Konačni rezultati takmičenja biće objavljeni do 21. juna na stranici  www.pticesrbije.rs i u sredstvima javnog informisanja.

Pravo učešća imaju sva domaćinstva sa teritorije Srbije.

Izvor: Društvo za proučavanje ptica Srbije i Koordinaciono telo