Arhiva vesti
                   

DOGOVORENA SARADNjA CENTRA ZA RAZVOJ JABLANIČKOG I PČINjSKOG OKRUGA (CRJP) I MINISTARSTVA POLjOPRIVREDE

16. April 2014.

Leskovac - U cilju osnaživanja privrednih aktivnosti Jablaničkog i Pčinjskog okruga, predstavnici Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga dogovorili su  se na nedavno održanom sastanku o budućoj saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede.  

Predstavnici CRJP su na sastanku sa zvaničnicima Ministarstva poljoprivrede predstavili rezultate projekta „Podrška proizvodnji organske hrane u južnoj Srbiji” i predstavili potencijale tog regiona.

Tom prilikom su predstavnici Ministarstva poljoprivrede  iskazali veliko interesovanje za rad Centra, kao i za buduću saradnju. Zaključeno je da se saradnja mora fokusirati na dobijanje novih projekata i privlačenje investicija u region, na čemu će se u predstojećem periodu aktivno raditi.

Centru za razvoj je odato priznanje za dosadašnje rezultate na razvoju organske poljoprivrede, a  istaknuto je i da on ima kapacitete za konkretno sprovođenje nacionalne agrarne politike u ovom delu Srbije, ne samo u oblasti organske, već i u oblasti konvencionalne poljoprivrede.

Izvor: Vesti i Koordinaciono telo