Arhiva vesti
                   

DOBROVOLjNO DAVANjE KRVI 26.AVGUSTA U DOMU KULTURE U BUJANOVCU

24. Avgust 2021.

Bujanovac – Beograd -  Crveni krst Bujanovac 26. avgusta  organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u holu Doma kulture koja će trajati od 9 do 15 sati.

„Pozivaju se svi zdravi građani, uzrasta od 18 do 65 godina da se odazovu akciji dobrovoljnog davanja krvi koja se organizuje u saradnji sa Zavodom za transfuziju iz Niša, i uz poštovanje svih epidemioloških mera“, poručuju organizatori.

Davaoci krvi se mole da ne dolaze da daju krv ukoliko su za poslednjih 28 dana putovali u inostranstvo, imali prehladu, kašalj, kijanje, povišenu telesnu temperature ili bili u kontaktu sa osobom koja bi mogla imati simptome infekcije korona virusom

“Kako se pandemija korona virusom ne stišava, potrebe za krvlju su velike, a mora se uzeti u obzir i da se može očekivati smanjen broj zdrave populacije koja može dati krv. Dobrovoljnim davanjem krvi nastavljamo da brinemo za građane kojima je ona neophodna radi lečenja ili izlečenja i time pružamo podršku sistemu zdravstvene zaštite”, poručuju iz CK Bujanovac.

Izvor: Bujanovačke,Koordinaciono telo