Arhiva vesti
                   

ĐACI IZ „SEZAI SUROI“ POKAZALI ZNANjE NA REGIONALNOM TAKMIČENjU U LESKOVCU

4. Novembar 2022.

Bujanovac – Beograd -  Učenici bujanovačke Srednje škole „Sezai Suroi“ učestvovali su na regionalnom takmičenju „Poslovni izazov“ u Leskovcu, a jedan od njih – Ćetin Aćifi, učenik četvrtog razreda, sa ekipom svojih vršnjaka iz  drugih škola, osvojio je treće mesto na ovom  takmičenju.

„Naš učenik Ćetin Aćifi, od 110 učenika iz 28 srednjih škola, zauzeo je 3. mesto sa drugarima iz drugih škola i plasirao se u veliko finale koje će se održati u Beogradu“, naveo je profesor Bujar Mustafa.

Petočlani timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola imali su zadatak da osmisle rešenje realnog poslovnog problema, kreiraju biznis plan i da pred članovima žirija predstave svoju prezentaciju.

Poslovna ideja Ćetinovog tima je kafić koji bi pored tradicionalnih usluga pružao i zadovoljstvo čitanja knjiga.

„Ponosni smo na sve učenike, a ovo nije prvi uspeh učenika te grupe. Sada je sa timom i učenicima iz drugih škola, ostvario plasman u finale i zadovoljni smo, jer predstavlja našu školu“, kaže Zejni Fejzulahu, direktor škole.

Ovaj gimnazijalac je sa još četiri srednjoškolca obezbedio učešće na Nacionalnom finalnom takmičenju koje će biti održano februara sledeće godine u Beogradu.

Na takmičenju su učestvovale i škole iz Vranja, Vlasotinca, Svrljiga, Prokuplja, Žitorađe, Pirota, Niša, Medveđe, Leskovca, Kuršumlije, Doljevca, Bojnika, Babušnice i Aleksinca.

Pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na „Poslovnom izazovu“ zapadnog Balkana zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo