Arhiva vesti
                   

DELEGACIJA EU U SRBIJI NA KONKURSU BIRA 10 HEROJA PANDEMIJE (ROK: 11. JUN 2020)

27. Maj 2020.

Delegacija Evropske unije u Srbiji je raspisala konkurs za izbor 10 heroja tokom pandemije COVID-19, a može biti predložen svako ko je na bilo koji način olakšavao život građana za vreme pandemije.

„Heroji su volonteri, prodavci, komšije, nastavnici koji drže časove na daljinu, policajci, vaša tetka, roditelj, strina, ujak ili poštar koji vam je i pored svega doneo važno pismo tokom pandemije koja je zahvatila čitav svet“, navedeno je u tekstu konkursa.

Delegacija EU pozvala je građane da predlože i heroje i način na koji žele da im zahvale, popune prijavu, podele je preko društvenih mreža i pozovu prijatelje da glasaju, a 10 izabranih heroja dobiće po dve avionske karte za neku od zemalja Evropske unije. Osim nagrada za 10 heroja sa najvećim brojem glasova, pripremljeni su i poklon paketi za sve učesnike konkursa.

Kome biste sve želeli da kažete bravo i hvala za solidarnost, hrabrost i podršku?  Pošaljite prijavu i zahvalite se svom heroju. Forma u kojoj to možete da uradite je slobodna – u vidu fotografije, pesme, nekoliko iskrenih reči zahvalnosti, crteža ili na neki drugi kreativan način izražavanja zahvalnosti. Ne zaboravite da možete da pošaljete više prijava na konkurs i samim tim da nominujete više heroja.

Organizator nagradnog konkursa je Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Nagradni konkurs je otvoren 22. maja, a prijave se mogu slati do 11. juna. Glasanje traje do 15. juna, a proglašenje pobednika predviđeno je najkasnije do 17. juna.

Više detalja o konkursu dostupno je na https://www.onisuheroji.rs/

Izvor: Beta i Koordinaciono telo