Arhiva vesti
                   

DELEGACIJA EPS-A DANAS U BUJANOVCU

5. Avgust 2014.

Niš – Zbog poslednjih događaja u Narodnoj skupštini Srbije, kada je sa poslanicima razgovarao premijer Aleksandar Vučić, i enormnih dugovanja stanovnika u opštinama južne Srbije za neplaćenu električnu energiju, danas će u Bujanovcu boraviti delegacija Elektrodistribucije Srbije i Elektroprivrednog društva „Jugoistok Niš“. Razlog ovoj poseti Bujanovcu, Preševu i Vranju su neplaćeni računi za elekričnu energiju.

Članovi delegacije sastaće se sa predsednikom opštine Preševo Ragmijem Mustafom i predsednikom opštine Bujanovac Nagipom Arifijem u cilju pronalaženja kompromisnog rešenja za izmirivanje velikih dugovanja privrede i građana, ali i krađe struje u ovim opštinama.

Stanovništvo na krajnjem jugu naše zemlje duguje za struju više od dve milijarde dinara. Mali broj porodica sa srpskim življem redovno izmiruje svoje obaveze, a veoma je mali broj  i albanskih domaćinstava koja to čine.

Prema zvaničnim podacima sa kojima raspolaže Elektroprivredno društvo „Jugoistok Niš“, svaka porodica u opštini Preševo duguje oko 42.000 dinara, dok su obaveze porodica u Bujanovcu gotovo duplo veće i iznose više od 70.000 dinara po domaćinstvu.  

Izvor: Politika, Jugmedia i Koordinaciono telo