Arhiva vesti
                   

DECA IZ MEDVEĐE PONOVNI UČESNICI PREDSTOJEĆEG TAKMIČENjA „SRBIJA U RITMU EVROPE“

18. Decembar 2019.

Medveđa – U kabinetu predsednika opštine Medveđa, Nebojše Arsića, potpisan je Ugovor o saradnji sa predstavnicima delegacije „Srbija u ritmu Evrope“.

Na svečanom potpisivanju su prisustvovali David Makević, izvršni direktor „Ritma Evrope” i Lazar Veselinović, šef protokola i organizacije „Ritam Evrope”.

Manifestacija „Srbija u ritmu Evrope“ održava se od 2008. godine, a namenjena je talentovanoj deci osnovnih i srednjih škola. Gledaoci Prve srpske Televizije moći  će da prate takmičenje „Srbija u ritmu Evrope” na kome će se po drugi put pojaviti deca opštine Medveđa, obzirom da su 2014. godine već učestvovala i predstavljala zemlju Finsku.

Osnovne i srednje škole čiji učenici žele da se prijave za predstojeće takmičenje u narednom periodu će biti obavešteni o načinu i vremenskom roku u kojem to mogu da urade.

Naime, na ovom takmičenju učesnici su deca iz osnovnih i srednjih škola koja pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, a koja im bude dodeljena. Finalno takmičenje uvek se organizuje u gradu koji je prethodne godine pobedio, a 2020. godine domaćin manifestacije biće grad Vranje. U ovom takmičenju učestvuje više od 20 gradova i opština.

Ovaj najveći dečiji muzički projekat u Srbiji podržali su ambasadori Evrope i Evropske unije, a medijski podržala Prva srpska Televizija.

Izvor: Info centar juga i Koordinaciono telo