Arhiva vesti
                   

ČORBU OD BRANCINA DEGUSTIRALI I GOSTI SIJARINSKE BANjE

23. Avgust 2016.

Medveđa – Na šestoj manifestaciji „Zlatni kotlić u Sijarinskoj Banji, u konkurenciji 13 kulinara iz Medveđe i okoline, ali i iz drugih krajeva Srbije, najukusniju riblju čorbu skuvao je bračni par iz Kuzmina kod Sremske Mitrovice.

Posle tradicionalne manifestacije „Gejzerske noći”, gosti i izletnici u ovoj banji u opštini Medveđa imali su priliku da uživaju u još jednoj promociji turističkih i prirodnih potencijala toga kraja, ali  i da besplatno degustiraju čorbu, koju su kulinari spremali uglavnim od brancina, prethodno ulovljenog u bistroj planinskoj reci.

„Došli smo ovde da se zabavimo i družimo, ali nam je ipak drago što je naša čorba ispala najbolja”, rekao je pobednički bračni par.

Pored takmičara iz Sijarainske Banje, učestvovali su još i takmičari iz Lebana, Leskovca, Beograda, Nove Pazove i Medveđe. Takmičare je pozdravio predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.

„Organizatori smatraju da su pobednici Zlatnog kotlića Gejezer 2016. svi učesnici, zato se zahvaljujem svima vama koji ste učestvovali u ovoj manifestaciji”, poručio je Arsić.

Organizatori „Zlatnog kotlića” su Turisrička organizacija Medveđe u saradnji sa Ribolovačkim društvom, Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer” i lokalna samouprava.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo