Arhiva vesti
                   

CARINSKI TERMINAL PREŠEVO NE RADI OD 25. NOVEMBRA

5. Decembar 2018.

Preševo – Carinska ispostava Preševo privremeno je prestala sa robnim carinjenjem, saopštila je Uprava carina Ministarstva finansija.

Kako se navodi u saopštenju, razlog za prestanak obavljanja tih poslova na Terminalu Preševo od 25. novembra 2018. je tehničke prirode.

„Privreda juga Srbije neće trpeti štetne posledice jer se poslovi carinjenja robe pod istim uslovima mogu obavljati u najbližoj carinskoj ispostavi Vranje ili bilo kojoj drugoj koju odabere privredni subjekat“, saopštila je prava carina Srbije napominjući da robna carinska ispostava u Preševu nije trajno ukinuta.

U njoj je, kako se navodi, radilo 13 carinskih službenika koji su raspoređeni u druge organizacione jedinice Carinarnice Niš.

„Privremeni prestanak rada carinske ispostave Terminal Preševo trajaće dok se ne raspiše javni poziv kojim će Uprava carina nastojati da pronađe dugoročno rešenje za potrebe lokalnih privrednika u cilju što efikasnijeg razvoja privrede tog regiona“, navodi se, između ostalog, u saopštenju Uprave carina Srbije.

Izvor: Radio slobodna Evropa i Koordinaciono telo