Arhiva vesti
                   

CAAS-OV NAGRADNI KONKURS ZA GRAĐANSKO NOVINARSTVO

20. Novembar 2018.

Beograd - Novo doba donelo nam je nove medijske kanale i izvršilo snažan uticaj na razne profesije. Digitalizacija medija omogućila je nezamislivu brzinu protoka informacija, ali i doprinela širenju lažnih vesti i dezinformacija. Generacije mladih novinara svoju profesionalnu karijeru počinju i razvijaju na društvenim mrežama, najpre na You Tube-u. Direktan kontakt sa publikom i pristupačnost novih medija predstavljaju veliki izazov za žurnalistiku. Cenatar za antiautoritarne studije (CAAS) želi da zajedno sa vama učestvuje u decentralizaciji i demokratizaciji medijske scene!

CAAS poziva sve zainteresovane građane da odgledaju njihov You Tube kurs građanskog novinarstva, koji je dostupan na  https://www.youtube.com/watch?v=wGuHXpjj2EY&list=PL9csqUp4rg22o0IzjbdNYgDAK7my5ctMR, i pošalju  svoje priloge na  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSck1RazlnIM8gtxumaRDB7XXwziMCRRLLp1dP-n9mAL1hKnFw/viewform

Predavači su renomirani srpski istraživački novinari. Kroz šest lekcija saznaćete sve o izazovima građanskog novinarstva ali i savladavanju svih prepreka. Između vas i vaše priče sada je samo vaša odluka.

Bilo da se bavite lokalnim temama, a koje nisu dovoljno dobro medijski ispraćene, ili imate ekskluzivne insajderske informacije, ili želite da prikažete primer kršenja ljudskih prava i sloboda, sada imate priliku da doprete do šire publike.

Snimite kratak prilog svojim mobilnim telefonom i ispričajte vašu priču!

Najbolji prilozi biće emitovani na konferenciji o slobodi medija koju CAAS organizuje 15. decembra u Beogradu, a najbolji od svih prikazanih, po oceni stručnog žirija, biće novčano nagrađeni.

Vaše video priloge možete prijaviti na

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSck1RazlnIM8gtxumaRDB7XXwziMCRRLLp1dP-n9mAL1hKnFw/viewform   do  28.11.

Izvor: Portal Mladi i Koordinaciono telo