Arhiva vesti
                   

BUJANOVAČKIM POLjOPRIVREDNICIMA PODELjENA REŠENjA O DODELI SUBVENCIJA

8. Decembar 2017.

Bujanovac - Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je u sali skupštine opštine poljoprivrednim proizvođačima podelio 154 rešenja o dodeli subvencija. 

Po Kamberijevim rečima, time je zaokružen pilot projekat bespovratnih subvencija u poljoprivredi.

„Dodela bespovratnih subvencija za 291 poljoprivrednika, koja je započela početkom godine, danas se nastavlja sa novih 154 rešenja“, istakao je Kamberi.

Ukupan iznos opštinskih subvencija za poljoprivredu je, nakon rebalansa budžeta, sa 23 miliona  povećan na 32,5 miliona dinara da bi se obezbedila sredstva i za poljoprivredne  proizvođače koji nisu prošli u prvom krugu.

„Komisija koja je procenjivala zahteve pristigle na početku godine dala je preporuku da se usvoje i zahtevi ovih poljoprivrednika koji su danas prisutni. Čekali smo  saglasnost ministarstva poljoprivrede i od sutra krećemo sa isplatom subvencija“, rekao je predsednik opštine, dodavši da očekuje da će do kraja godine subvencije biti isplaćene svim poljoprivrednicima.

Kako je izjavila načelnica opštinskog Odeljenja za privredu i ekonomski razvoj, Ružica Anđelković, iznos subvencija se kreće od 30.000 do 150.000 dinara.

Mirjana Petrović iz sela Rakovac, jedna od dobitnica subvencija, kazala je da je zadovoljna što se konačno „država trudi da pomogne poljoprivrednicima“.

„Ulažemo u mehanizaciju i u tu svrhu su nam i odobrena sredstva. Do sada smo bili prepušteni sami sebi“.

„Prezadovoljan sam, polako podižemo proizvodnju, konkurisaću i sledeće godine“, kazao je Mustafa Redžail iz Letovice.

Po rečima predsednika opštine Kamberija, i u budžetu za narednu godinu će biti planirana sredstva za podsticaje u poljoprivredi i privredi, ali se još uvek ne zna tačan iznos sredstava koji će biti izdvojen za tu namenu.

Izvor: Jugpres i Koordinaciono telo