Arhiva vesti
                   

BUJANOVAČKI SREDNjOŠKOLCI OBELEŽILI MEĐUNARODNI DAN MIRA

22. Septembar 2021.

Bujanovac – Beograd - U okviru projekta „Naš grad, naše škole“ koji Služba Koordinacionog tela uspešno realizuje već četiri godine u partnerstvu sa Grupom 484, uz podršku Pestaloci dečje fondacije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, opštine Bujanovac kao i sa 11 partnerskih škola u opštini Bujanovac, zajedničkom akcijom učenika srednjih škola „Sveti Sava“ i „Sezai Suroi“ u Bujanovcu, juče je obeležen Međunarodni dan mira.

Srednjoškolci su samoinicijativo osmislili akciju uz poruku mira koju su uputili svojim sugrađanima i simbolično pustili desetine belih balona.

"Ovom akcijom učeničkih parlamenata smo želeli da pokažemo svim građanima našeg grada, kako zajedničkim snagama i  aktivnošću menjamo stvari na bolje. Želimo da se družimo bez stereotipa i predrasuda.”, rekao je Bogdan Matić predsednik Učeničkog parlamenta SS "Sveti Sava". Poruke koje su još mogle da se čuju tokom proslave su:

„Želimo da se družimo bez stereotipa i predrasuda jedni o drugima.  Takođe smo poslali poruku onima koji ruše naš mir, da to ne treba da čine. Želimo u budućnosti da što više sarađujemo, i da zajedno radimo!“

Akciju su izvodili učenici đačkih parlamenata uz podršku nastavnica Bukurije Borici i Jelene Ranđelović iz SŠ „Sezai Suroi“ i Aleksandre Bojković iz SŠ „Sveti Sava“.

Izvor: Koordinaciono telo