Arhiva vesti
                   

BUJANOVAC: PRESEČEN LANAC KRIJUMČARENjA LjUDI, ŠESTORICA UHAPŠENA, OTKRIVENO 90 ILEGALACA

1. Decembar 2014.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) su u noći između subote i nedelje u Vranju i bujanovačkom selu Samoljica presekli lanac krijumčarenja ilegalnih migranata, državljana afro-azijskih zemalja, saopštio je MUP. Tokom akcije povređena su dva policajca.

Po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, doneto je rešenje o zadržavanju do 48 sati šestorici osumnjičenih.

Policija je zaustavila četiri vozila (dva automobila, kombi i kamion) sa falsifikovanim registarskim oznakama u kojima je pronađeno 90 osoba koje su ilegalno prešle državnu granicu između Makedonije i Srbije.

Prilikom zaustavljanja vozila u Vranju, pokušavajući da pobegne, vozač jednog  automobila je udario i povredio dva policijska službenika, od kojih je jedan zadržan u bolnici, a drugi pušten na kućno lečenje. Sva vozila su privremeno oduzeta.

Protiv petorice osumnjičenih je podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Protiv trojice je podneta krivična prijava zbog krivičnog dela falsifikovanja isprava, a protiv jedne osobe zbog krivičnog dela napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, navedno je u saopštenju MUP-a.

Izvor: Večernje novosti i Koordinaciono telo