Arhiva vesti
                   

ASFALTIRANjE ULICE KRALjA MILANA U BUJANOVCU

21. Avgust 2013.

Radnici preduzeća „Saba Belča“iz Preševa završili su asfaltiranje dela ulice Kralja Milana, bivše Vardarske, koja vodi od glavne gradske saobraćajnice ka zelenoj i stočnoj pijaci u Bujanovcu.

Rekonstrukcija ulice Kralja Milana započeta je krajem juna ove godine. Na delu ulice u dužini od 350 metera uklonjena je stara kocka, kojom je bio popločan kolovoz, a onda su postavljene kanalizacione cevi  i asfaltirani trotoari. Izvođač radova „Saba Belča“ je asfaltirao kolovoz u širini od šest metara.

Gradilište su posetili predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem, koji je izjavio da će se radovi nastaviti i da će biti asfaltirano ukupno 850 metera ulice, kao i da je vrednost ugovora 29 miliona i 880 hiljada dinara. On je istakao da radove finasira Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, koje je za sada obezbedilo 14 miliona dinara, dok će preostali deo sredstava biti obezbeđen iz budžeta opštine.  

Predsednik opštine Bujanovac, Nagip Arifi, je dodao da će Direkcija za izgradnju iskoristiti kaldrmu koja je uklonjena sa ove ulice za renoviranje ostalih ulica popločanih  kaldrmom.

Izvor: Dnevnik, TV Bujanovac